Om oss

Axotan AB – We Care

I över 30 år har vi på Axotan erbjudit de svenskar som lever med stomi med moderna och hudvänliga stomiprodukter för ett tryggt och aktivt liv. Nedan finner ni mer information om Axotan och vad vi står för!

Vi vill se personer med stomi leva livet fullt ut!

För oss på Axotan har fokus alltid varit att erbjuda de bästa innovationerna inom sår- och stomivård. Vårt breda och noga utprovade sortiment ger vårdpersonal möjlighet att erbjuda sina patienter bästa lösningen utifrån deras behov och förutsättningar. Vi vill att vården ska kunna hjälpa fler att känna sig trygga och leva obehindrat av sin stomi. Vetskapen att våra produkter gör stor skillnad ger en enorm tillfredställelse och inspirerar oss att fortsätta söka nya optimala lösningar tillsammans med våra samarbetspartners. Utöver produkter som gör skillnad lägger vi stor vikt vid att finnas här med snabb service, hjälp och information.

Över 30 års erfarenhet har gett oss stor kunskap som vi gärna delar med oss av. Under vår långa företagsresa har vi också lärt oss vikten av att lyssna. Vårdpersonal och personer med stomi som möter våra produkter varje dag, bidrar med ovärderlig information för hur vi tillsammans kan utveckla stomivården. Alla möten som bidrar till att personer med stomi kan leva livet fullt ut är viktiga möten för oss.

Ge bästa möjliga kundservice!

En av våra viktiga uppgifter är att lyssna och återföra information och synpunkter från olika kundgrupper till våra tillverkare för en fortsatt kundnära produktutveckling. Axotans informationsverksamhet omfattar också utbildning av sjukvårdspersonal, produktutställningar och demonstrationer. Vår målsättning är att alltid ha nöjda kunder som känner sig väl bemötta, och att vi ger våra kunder snabbast tänkbara hjälp och information!

Samarbetspartners

Leverantörer

Våra produkter står för kvalitet och mycket god funktion och vi är noga vilka produkter och leverantörer vi arbetar med både inom sårvård och stomi, allt för att skapa den bästa upplevelsen för våra slutanvändare.

Welland Medical Ltd – Axotan är exklusiv distributör i Sverige för produkter tillverkade av det brittiska företaget Welland Medical, ett samarbete som inleddes 1991. Welland Medical är framgångsrikt och innovativt stomivårdsföretag. Företaget och dess produktion är baserat i Crawley, England.

Hansen Protection AS – Sedan år 2013 är Axotan också exklusiv distributör för ett norskt bolag som heter Hansen Protection. Hansen Protection är ett företag som utvecklar och tillverkar produkter i specialtextiler. Axotan ansvarar för distributionen av Hansen Protections gördlar i Sverige som är bl.a. avsedda för personer med stomi, även kallade stomibälte.

Global Health Technology AS – Hösten 2020 inledde Axotan ett samarbete med det norska bolaget Global Health Technology som är ett ungt företag som utvecklar innovativa produkter för stomi- och sårbehandling. Global Health Technology vann 2022 Social Care Premier Supplier Healthcare Award i England med motiveringen:

“Global Health Technology has an innovative approach to developing healthcare solutions to health
and social care. Their ground breaking wound care technology has had a real impact in the sector”
says the jury.”

Vår mission

Att erbjuda medicintekniska produkter och lösningar av högsta kvalitet, som förhöjer livskvaliteten för brukaren och hjälper vårdpersonal att ge bästa möjliga vård.

Vår vision

Att vara en uppskattad partner inom hälso- och sjukvård och bidra till stomi- och sårvårdens utveckling i sin helhet!

Vi är stolta sponsorer till Team Rynkeby

Under större delen av ett år ska deltagarna inte bara kunna cykla de dryga 1 200 milen till Paris – de åtar sig också att göra en insats för att samla in pengar till barn med kritisk sjukdom.

År 2022 donerade Team Rynkeby 111,9 miljoner SEK till organisationer som hjälper barn med kritiska sjukdomar – varav 35,2 miljoner SEK gick till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden i Sverige.